Председателят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Валентин Златев 

...
Председателят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Валентин Златев 
Коментари Харесай

Валентин Златев е на разпит при главния прокурор. Обяснява за тежкия политически чадър над Марешки

Председателят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Валентин Златев  дава показания в прокуратурата, научи БЛИЦ. Визитата му при магистратите се постанова по отношение на инспекция на изказванието му, че „над Веселин Марешки има тежък политически чадър“.

На съвещанието на парламентарната комисия против контрабандата предишния четвъртък, Златев разкри, че бюджетът губи 1 милиарда лв. на година от сивия бранш на горивата. „Липсата на ПОС терминал на бензиностанции дава опция за кражба на Данък добавена стойност, защото клиентите не получават касови бележки и фактури, а сумата може да се регистрира като разход. Асоциацията упорства за закон, който да контролира сектора и да регламентира равни условия на бизнеса. Законопроектът за горивата към този момент е направен, сподели Златев и добави, че при срещната с икономическия министър Емил Караниколов е получил увещание, че до месец документът ще бъде качен за публично разискване и импортиран в Министерския съвет.

В изявление за БЛИЦ депутатът Емил Димитров – Ревизоро хвърли бомбата, че от 800 цистерни, които всеки ден зареждат бензиностанциите в страната, цели 400 са незаконни, а половината от водачите им са оповестили, че ги употребяват за персонални потребности, с цел да спестят 50% от застраховка Гражданска отговорност. Ревизоро разгласи, че в схемата вземат участие и цистерните на политик, само че не пожела да назове името му.

В същото време поради изказванието за тежкия политически чадър, Марешки изиска от прокуратурата да направи инспекция. Магистратите реагираха изненадващо бързо и приканиха Златев на разпит.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР